Tenisz: Emma Raducanu megsérült, és edzője sincs még – NSO

Megsérült az április óta edző nélkül készülő brit teniszező, Emma Raducanu, az amerikai nyílt teniszbajnokság női egyesének címvédője – írja az MTI.

Emma Raducanu megsérült (Fotó: AFP)
Raducanu nem sieti el az edzőválasztást
A 19 éves brit játékos még áprilisban vált meg a német Torben Beltztől, azóta állandó edző nélkül készül a versenyekre.
„Időre van szükségem a döntés meghozatalához. Semmi sem változott, most is ugyanazok az emberek vesznek körül, mint korábban, így nem szeretnék semmit elsietni. Tudom, mit csinálok, bízom az elvégzett munkában. Még mindig csak tizenkilenc éves vagyok, már nyertem egy Grand Slamet, szóval van időm, és a motivációm semmit sem csökkent” – fogalmazott a füves pályás szezon kezdetén tartott sajtótájékoztatóján Raducanu.

A 19 éves játékos kedden, a Nottinghamben zajló 239 ezer dollár (87 millió forint) összdíjazású füves pályás torna első fordulójában a svájci Viktorija Golubic ellen lépett pályára az első fordulóban. Az első szettben, 33 perc után, 4:3-as hátránynál fel kellett adnia a meccset hasfal- vagy bordasérülés miatt.

Raducanu tavaly szeptemberben a selejtezőből indulva megnyerte a US Opent, azóta is ez az egyetlen döntős szereplése a WTA-sorozatban – a vasárnap zárult francia nyílt bajnokságon például a második fordulóban búcsúzott.

Keddi sérülése miatt erősen kérdésessé vált a részvétele Wimbledonban, ahol június 27. és július 10. között rendezik meg a füves pályás Grand Slam-tornát.

Wimbledonban az ukrajnai háború miatt nem indulhatnak orosz és fehérorosz teniszezők, válaszlépésként az ATP és a WTA sem ad világranglistapontokat, ezért a mezőny várhatóan jelentősen tartalékos lesz.