Tenisz: Zverev a sérülése miatt biztosan nem indul Wimbledonban – N

Kihagyja a hónap végén rajtoló wimbledoni teniszbajnokságot Alexander Zverev, akinek pénteken, a Roland Garros elődöntőjében fordult ki a bokája. 

Alexander Zverev a Roland Garros elődöntőjében sérült meg (Fotó: Getty Images)

Az olimpiai és világbajnok német játékos állapotáról egyelőre annyit tudni, hogy szalagszakadást szenvedett, a pontos diagnózis a következő napokban várható. A 25 éves teniszező hétfőn este esett át tüzetes vizsgálaton Münchenben.

„Kizárt, hogy Wimbledonban pályára lépjen” – mondta bátyja, Mischa Zverev. „Ha csak egy-két szalag ment szét, akkor a jövő héten már újra járhat, ha több, akkor akár hónapokra is kidőlhet.”  

Érdekesség, hogy bár harcképtelen, Zverev jövő hétfőn a világranglista harmadik helyéről előrelép a másodikra, ami karriercsúcsot jelent majd számára.

A hamburgi játékos a párizsi elődöntőben óriási csatát vívott a Roland Garroson azóta már 14-szeres bajnok Rafael Nadallal, amikor a második játszmában 6:6-nál feladni kényszerült a meccset. A jobb bokája egy csúszásnál csúnyán aláfordult, majd Zverev fájdalmasan kiabálva terült el a földön. Az öltözőbe kerekesszékben vitték be, néhány perccel később aztán mankókkal sántikált vissza, és gratulált a spanyol klasszisnak.