Így válassz tenisz edzőpartnert!

tenisz edzőpartner kiválasztása spinshot.hu

Így válassz edzőpartnert

Cikkünk célja, hogy információkkal és érdekességekkel tarkítsuk szabadidőtöket, melynek fókuszában természetesen kedvenc labdajátékunk áll.

tenisz-es-az-endorfinok

A tenisz szeretete

A tenisz, mint a sportok legtöbbje egy olyan életritmust diktál, amely elkötelezett és folyamatos edzést igényel a tökéletesség eléréséhez. A pálya egy varázslatos közeg, az ütő és a labda összhangja pedig, sokakat magával ragadott már a tenisz feltűnése óta. Megmagyarázhatatlan szerelem, mely nem tűnik el életünkből nyomtalanul. Van, aki rendszeresen egy életen át gyerekkorától kezdve, van, aki felnőttént szeret bele, és van olyan is, aki kisebb nagyobb szünetekkel, de élete végéig a pálya boldog rabja marad.

Végtelen endorfin

Ha azonban a legjobbak közé akarsz kerülni, akkor rendszeresen időt kell fektetned a számodra ideális fejlődést és eredményt hozó edzésbe. Fontos, hogy lásd melyek az erősségeid, és hogy milyen területen érdemes fejleszteni a játékodat.

Kapcsolat

Ez egy megfelelő edző segítségével megvalósulhat, bár aki ebben kicsit is járatos tudja, hogy ennél többre van szükség, ha az elérni kívánt cél is magasabb.

A tenisz nem csak jó fizikai kondíciót biztosít, de a játék következtében felszabaduló endorfinok hatására, kiegyensúlyozottabb és boldogabb hétköznapok köszönthetnek ránk.

Igen, joggal gondolhatod, hogy ez sok más sportnál is így van, saját tapasztalat alapján azonban úgy látom, hogy a tenisz többet adhat.

Mindig játékra készen

A technikailag felépített edzések az életed szerves részeként segítik, hogy napról napra jobb legyen a játékod. Ehhez pedig, többek között, megfelelő edzőpartnerre van szükséged. Bárkivel előfordulhat azonban, hogy edzőpartner nélkül marad, mert különösen napjaink rohanásában nehéz egyeztetni időpontot, egyrészt, mert ez szabad pálya függvénye, másrészt mert nem biztos, hogy edzőpartnerünknek is megfelel az időpont.

Növekvő igények

Hosszú éveken át szinte elképzelhetetlen volt egy saját adogatógép, ami szabadságot adhatott a gyakorláshoz. Főként klubok, profik, és persze az anyagilag erősebb talajon állók engedhették meg maguknak az akkor még igazán luxusnak számító teniszlabda adogatógépet.
Ez mostanra némileg megváltozott, mert egyre többen gondolkodnak hosszútávú befektetésként rá, és választják egy optimális, rendszeres használat mellett, garantált eredményeket biztosító segítő társként.

Információk

Az elmúlt nagyjából 15 évben, lehetősége volt kis csapatunknak nemzetközi piacon elérhető gépek kipróbálására, illetve tesztelésre, ezért a továbbiakban ezekre alapozva szeretnénk röviden megosztani veletek tapasztalatinkat.

Elsőként érdemes tisztázni, milyen főbb szempontok alapján találjuk meg a számunkra ideális gépet…

Már léteznek modern adogatógépek, amelyek a sebesség, a pörgetés és a magasság beállításának lehetőségével segíthetnek a teljeskörű teniszedzésben. De mielőtt meghoznád a döntést, lássuk néhány lényeges aspektusát a gépeknek és használhatóságuknak.

Főbb szempontok

  • Sebesség
  • Oszcilláció
  • Spin
  • Akkumulátor élettartama
  • Programozható
  • Szállíthatóság
  • Tartósság
  • Megbízhatóság
  • Költségvetés
  • Képzettségi szint

Vásárlói vélemények

2022

Legjobb gépei

2

Év garancia

167

Kérdés és válasz

241

Vélemény

Nézd meg a vásárlói véleményeket!

Megnézem

Csatlakozz növekvő Facebook közösségünkhöz!

Tenisz hírek, tornák, eredmények.

Ne maradj le Te sem!

spinshot facebook csoport

Sebesség

Vegyük figyelembe mind a sebességtartományt, mind a csúcssebességet

Labdakapacitás

Ez arra vonatkozik, hogy a gép mennyi teniszlabdát tud egyszerre befogadni. A nagyobb labdakapacitás azt jelenti, hogy több labdát üthetsz el, mielőtt mindet fel kell szedned és újra töltenéd a gépet. Érdemes megfontolni, hogy nyomás nélküli teniszlabdákat használj, mert ezek tartósabbak, és ezáltal a labda adása is pontosabb a gépből.

Feed Rate- a labda adásának gyakorisága

Ez egy olyan tartomány, amely meghatározza, hogy milyen időintervallumban lehet kilőni a labdákat a gépből.

Oszcilláció

Az adogatógépek vízszintes, függőleges és véletlenszerű oszcillációt kínálnak. Ha a tenyerest és a fonákot is szeretnéd gyakorolni, akkor legalább vízszintes oszcillációra van szükséged. Ha a röptézést vagy bármilyen a fej feletti ütést szeretnéd erősíteni, akkor függőleges oszcillációra
lesz szükséged.

A legtöbb labdagép vízszintes oszcillációt kínál, a fejlettebbek pedig függőleges, valamint véletlenszerű vízszintes és függőleges oszcillációt is, a maximális labdahelyezési változatosság érdekében.

Spin

Jó, ha tudod, nem minden adogatógép kínál pörgetést és nyesést. Ha ez fontos szempont számodra, akkor mindenképpen olyan gépet vásárolj, amely rendelkezik ezzel a funkcióval.

Az akkumulátor élettartama

Mennyi ideig bírja az akkumulátor, meddig lehet zavartalanul játszani, mielőtt újra kellene tölteni?
Gondold végig, hogy milyen hosszúak az edzéseid, és válaszd az igényeidnek megfelelőt.

 

Programozható

Rendelkezik az adogatógép különböző, előre beállított programokkal? Lényeges, mert ez is nagyban megkönnyíti a hatékony edzést. Így arra koncentrálhatsz, ami igazán fontos!

Szállíthatóság

Gondolj arra is, hogy a gépet az otthonodból az autóba, aztán a pályára, majd onnan vissza kell szállítani. Olyan hordozható gép mellett érdemes dönteni, mely masszív, mégis fogantyúkkal és kerekekkel rendelkezik, a könnyebb hordozhatóság érdekében.

Tartósság

Játék folyamán a gépet nagy valószínűséggel teniszlabdák fogják eltalálni. A tartósság fontos tényező, így a gyártás során felhasznált anyagok, nagyban befolyásolják az élettartamot is. Habár a technológia és az adogatógépek felhasználói élménye javult, az árak és a méretek pedig csökkentek, ez mégis egy olyan befektetés melynek előnyeit hosszútávon szeretnénk élvezni.

Megbízhatóság

Amikor a megbízhatóság kerül szóba, akkor arra gondolunk, hogy pl. mennyire pontos a labda helyezés, valamint arról, hogy mennyire biztosít folyamatos működést adogatógépünk. Senki sem szeretné megszakítani az edzést, hogy megjavítsa vagy újraindítsa a gépet.

Kérdésed van?

Kattints a bővebb infókért!

A legideálisabb edzőpartner kiválasztása.

Kapcsolat

Egyéb tényezők

Költségvetés

Egy adogatógép vásárlása egyesek számára költséges lehet, de ez egy olyan döntés, amellyel
hosszútávon pénzt takaríthatsz meg.

Képzettségi szint

Középhaladó vagy haladó játékosok számára mindenképpen olyan teniszlabda adogatógépet
javaslunk, amely képes változtatni a sebességet, az irányt, és beállításai programozhatóak.
Bármilyen szinten is állsz, ha komolyan gondolod a teniszjátékod javítását, egy adogatógép sokat
segíthet.

A világ összes funkciója azonban mit sem ér, ha nem tudjuk használni őket.

Minden adogatógépnél alapvető követelmény, hogy mennyire használhatóak egyszerűen az általa kínált funkciók. Ebbe beletartozik, hogy rendelkezik-e távirányítóval, okostelefon vagy okosóra alkalmazással, valamint a programozható beállítások könnyű kezelhetősége, és az időtálló minőség is lényeges.

A következő részben a gépeket fogjuk tüzetesebben megnézni.

Addig is, jó játékot Nektek!🙂

Spinshot Tennis Team Hungary