Sokmilliárdos ügyben tett feljelentést a Magyar Tenisz Szövetség

A Lázár János vezette sportszervezet azoknak a cégeknek az ügyében tette a büntetőfeljelentést, amelyek előzőleg végrehajtási eljárást indítottak az MTSZ ellen.

Újabb feljelentést tett a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) múltbéli visszás ügyeinek feltárása jegyében. Honlapjuk szerint 

az MTSZ ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a teniszversenyek szervezésében és feladatainak ellátásában korábban főszerepet vállaló A-Z Tenisz Produkció Kft., A-Z Produkció Kft., Open Time Kft., valamint további közreműködők ügyében.

A szövetség 2016 és 2020 között 8,5 milliárd forintot kapott nemzetközi versenyek megrendezésére a magyar államtól, ebből az A-Z Tenisz Produkció Kft. és az Open Time Kft. együttesen hétmilliárd forintnyi kifizetéshez jutott, átláthatatlan körülmények között – írták.

Az MTSZ elnöksége szerint a felsorolt cégekkel kapcsolatban felmerült a vagyon elleni, illetve költségvetést károsító bűncselekmények gyanúja, mivel az elnökség szerint:

Megkérdőjelezhető a cégek által kiállított számlák tartalma, a szolgáltatások teljesítése és azok ár-érték aránya.

A közleményből az is kiderül, hogy az MTSZ feljelentését megelőzően az A-Z Tenisz Produkció Kft. és az A-Z Produkció Kft. végrehajtási eljárásokat indított az MTSZ ellen. Emiatt több mint 650 millió forint értékben inkasszó került a csődközelben lévő MTSZ bankszámláira – áll az elnökség közleményében. A végrehajtó mindeddig több mint 526 millió forintot utalt ki az érintett gazdasági társaságoknak.

Lázár János, az MTSZ tavaly megválasztott elnöke márciusban úgy vélekedett, hogy május végére fejeződhet be a szövetség pénzügyi konszolidációja. A szervezet 3,9 milliárd forintot kapott a felhalmozott adósságok rendezésére, ebből 1,7 milliárdot már kifizettek.